lauantai 2. tammikuuta 2016

Povauksia vuodelle 2016 vuoden 2016 hiustrendeistä

Lavaruno-lavaruno.
Esiinnyin Uuden Vuoden yönä Lapinlahden sairaalabileissä ja viihdytin juhlakansaa povaamalla heille vuoden 2016 tapahtumia heidän juhlakampaustensa/hiustensa perusteella.

Jonkinlainen hassunhauska jatkumo vanhalle tukkarunolleni, jossa voi testata persoonaansa hiuskuontalonsa avulla. Kaikki tässä esitellyt kampaustyylit olen poiminut vuoden 2016 hiustrendeistä...

Tekstihän itsessään on vielä täydellisen hiomaton, sellaista perushuttua jota täältä Lorvista kyllä löytyy. Synkemmän kaman kanssa painiskelen toisaalla.

***

Kukapa ei rakastaisi klassista ranskalaista banaaninutturaa? Jos käytät tällaista vähemmän viimeisteltyä ja kenties solkimella koristeltua nutturaa, vuonna 2016 sinulle tapahtuu niin positiivisia kuin negatiivisiakin asioita.  =)
Koska tämän kampaustyylin ihmiset ovat nyt Saturnuksen vaikutuspiirissä, kannattaa ehdottomasti mennä kihloihin, mutta älä kosi itse, tai jos kosit, odottele vuoden loppuun asti kunnes se Tinder-tuttavuus ei enää näytäkään niin kovin vastenmieliseltä. Onhan se itse asiassa aika erikoinen veijari, tilaa vaatteensa ulkomaisilta nettisivuilta ja kaikkea, että mikset nyt kerrankin ottaisi riskiä ja kahden d-vitamiiniyliannostuskuurin ja kuuden apa ipu luomu bitter vehnä gluten free kotimainen -pienpanimoherkun piristävässä vaikutuksessa polvistuisi Kaislan lattialle ja sanoisi, että se raivostuttava runoilija tiesi mitä tuleman piti, että se runoilija tiesi paremmin kuin sinä, että tätä sinä haluat, tässä on kaikki, ota minut omaksesi nyt.


Vähän erilainen otsatukkaSinä erikoisuutta tavoitteleva ja keittiösaksia huonosti käyttävä pikku älykkö, olisiko sinun vihdoinkin aika kirjoittaa se Imagen artikkeli siitä ilmastokokouksesta loppuun. Ihan vaan pikku vinkkinä, älä aloita sitä kaksi päivää ennen deeällää niin kuin minä aloitan kaikki juttuni, äläkä lähde tipattomaan tai varsinkaan siihen uuteen vegaanihaasteeseen, se menee aivan päin persettä ja laitat vahingossa Instagramiin ruokapostauksen, jossa on gorgonzola-juustoa mutta vegan #hashtag. Lisäksi yksi vegaaninakki, siis yksi, maksaakin tyhjiöpakattuna kaupassa melkein kaksi euroa ja tarvitset niitä sinun lohtumaanantairuokaasi ainakin viisi.
Eipä siis liioitella heti alkuvuodesta, suosittelen, ettet tee äläkä usko itsestäsi yhtään mitään, juuri nyt on loistava aika maata kotisi lankkulattialla ja tutkia niitä menneen vuoden villakoiria, juuri nyt on hypättävä siitä oravanpyörästä jonka teeskentelit koko viime vuoden pyörineen niin vimmatusti että sait melkein kahden päivän burnoutin ennen kuin sitten lähdit katsomaan sitä uusinta Star Warsia.

Luonnollinen ja huoleton kampaus keskijakauksella (ns. "New Age")
Tämä ennustus ei sitten koske niitä, joilla on pelkästään luonnollinen ja huoleton kampaus, pysykää tähtikartalla. Kaikki huolettomia keskijakaus-kampauksia käyttävät saavat sen sijaan tärkeän ennustuksen, ehkä parhaimman, minkä kristallipallo on tähän mennessä minulle osoittanut: olet kerta kaikkiaan upean trendikäs, olet aallonharjalla, kaikki ympärilläsi sotkevat vessassa hiuksensa näyttääksesi juuri sinulta.

Sielusi on kuitenkin hiljainen etkä ylpisty tästä harvinaisesta sattumasta, lähdithän itse myöhässä näihin bileisiin ja jouduit viime tingassa avaamaan sen vinoon menneen pallonutturan ja selvittämään ne kauheat kiharat.
Avaa skumppapullo, oksenna vasta aamuyöllä, selviä tämäkin ilta käteisellä, katso tyhjää keittiötä laittamatta kattovaloja päälle, kuuntele tämäkin vuosi sitä vuoden 2011 biisiä, ole sittenkin nuori, pue päällesi paljon keltaista ja käytä kumisaappaita rohkeasti kaupungilla.


Matalalle kiinnitetty ponnari

Mitä matalammalle ponnari on sidottu, sitä rohkeammin ja avoimemmin esiinnyt vuonna 2016. Tämä joukkomme nopeiten humaltunut kampaus löytyy aamuyöstä, hänen ponnarinsa roikkuu juuri ja juuri hiuksissa, hän on avannut hiuksensa monta kertaa leipoessaan tänään ennen juhlia ja monta kertaa oksennettuaan, hän on ensi vuonna rohkea, rohkeampi kuin kukaan muu, hän on selvitellyt tänä vuonna itsensä kanssa juttuja ja siksi onkin tämä aika hurja känni päällä. Hän saa kuitenkin tinasta valettua suudelmia ja välttää kuin välttääkin Uuden Vuoden raketit ja Flow-festivaaleissa sitten yllättäen ne räkäkännit, koska onkin niin tottunut juomari.

Kerron tämän, kun kuitenkin aamulla hävettää se kun se tukka näytti niissä tägätyissä kuvissa niin tärveltyneeltä ja ärsytti se ponnarikin ranteessa. Ärsytti myös se, kun kaikki tuli jossain vaiheessa kysymään, että onks kaikki hyvin.

Hiuksen oma tekstuuri näkyy
Puhun teille, vauvahiuksisille, vähän kosteille, väljästi rasvaisille, vähän huonokuntoisille, oheneville, hallitsemattomille, takkuisille ja tekemättömille.
Ensi vuonna sama homma jatkuu.

Äiti soittaa taas ja kyselee apua tietokoneen kanssa. Kysyy samalla kuulumisia. Älä vastaa mitään, ohipuhuminen on aina teidän perheessä ollut trendi, mutta sieltä välistä on kyllä löydettävissä hyvin paljon rakkautta. Houkuttele se äiti soittamaan ihan itse sinne Verkkokauppaan ja kysymään siitä reitittimestä. Kysy, onko se itse vilkaissut ensin niitä viime vuoden verotietoja. Kysy, voisiko se ihan itse kokeilla sitä Ikean nojatuolia. Järjestä sille lokakuussa sen elämän suurimmat syntymäpäiväjuhlat, ja huomaa, kuinka teistä tulee vuosi vuodelta läheisempiä.
Haaveile reissusta Indonesiaan mutta löydä itsesi hänen parvekkeeltaan  ja mieti, kuinka ihanaa on sittenkin näin, saunanraikkaana katselemassa nukahtavaa Tapiolaa. Ehkä voit sittenkin yöpyä vierashuoneessa ja hurauttaa vanhan lapsuusajan Nintendon auki kun mutsi on jo nukahtanut.


Viiden euron ennustukset:
Lettikampaukset. Ne eivät ikinä poistu muodista. Niitä on niin kiva näperrellä hermostuksissaan kun tuijottaa ties monetta tuntia kirjoitelman ensimmäistä ja toista sanaa, jotka ovat "narratiivi" ja "yleisurheilussa".
Niin. 2016. Hemmetin futuristinen luku, kun ikkunasta näkee 1950-luvulla rakennetun rappapintaisen ja kosteutta hikoilevan kerrostalon, ja sieltä takaisin tuijottavan muijan.Kitaransoitto tai huuliharppu, uuden puhelimen kanssa on totuttelemista eikä ruutukaappaus-näppäintä löydy enää mistään. Vuonna 2016 kannattaa harkita sitä pankin vaihtoa, viimeistään siinä vaiheessa, kun Nordea lähettää kotiisi vieraan ihmisen tunnusluvut, Visa-electronin, vieraan kodin avaimet, ja lopulta vieras ihminen saapuu ovelle oman patjansa kanssa.

Metallinhohtoiset sävyt:
Yksi uusi hyvä levy (ei suomalainen, ehkä fado) ja kesäduuni nuorten parissa. Muutto Ogeliin tai paikkaan, jonka ikkunasta näkyy junarata. Oivallus siitä, että kauniisti sisustettu koti ja kauniisti asetellut ikkunalaudan lasiesineet ja valokuvat ovatkin merkki sisäisestä rauhasta eivätkä elämän tapahtumaväljyydestä.

Kalju:Kutsu suurlähetystöön. Netin kantavuuden kanssa veemäisiä ongelmia pitkin vuotta. Varo lähtemästä liian kauas kalaan! Lähikauppa muuttaa pois, mutta Ärrältäkin saa maitoa. Mars tähtikartassa voi aiheuttaa joitakin parisuhdeongelmia, mutta niin lieviä, ettet itse varmaan edes huomaa niitä ennen kuin ne tulevat vuonna 2017 todella puheeksi.


Feikki polkkatukka (kyllä):
Melkein polkkatukan mittaan leikatut hiukset tai kampaus, joka muistuttaa polkkatukkaa. Lisää harrastuksia. Lisää leivontaohjeita. Lisää lukuvinkkejä. Lisää lähimatkailua. Lisää villasukkia. Lisää kynttilöitä. Lisää appseja. Lisää healing kiviä. Lisää runojen kirjoittamista. Lisää ystävien näkemistä. Lisää sellaista tekemistä, joka voisi sysätä tieltään mieleen ladotun kuorman.

1 kommentti: