maanantai 11. toukokuuta 2015

Tulevia tapahtumia


Sain kunniakseni päätoimittaa vuotta 2014 käsittelevän Nuoren Voiman runousnumeron ja myös tuomaroida Debytoi runoilijana -kilpailua. Lehti julkaistaan piakkoin Cafe Mascotin Poetry Jam -illassa. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita muun muassa kuuntelemaan debytanttien voittotekstejä. Ilta järjestetään 21.5 kello 19.00 alkaen. Säkenöivä dj Fiona Timantti aloittaa soiton jo kuudelta. (Molemmat Poetry Jam -julisteet: Pia Pettersson.)

Tätä ennen Järvenpäässä järjestetään 13.5 kuvataidetta ja runoutta yhdistävä näyttely Uuno-baarissa. Taideteokset ovat baarissa nähtävillä pitkälle kesään. Olen kirjoittanut tekstejä niin kuvataiteilija Anna-Maija Rissasen kuin Heli Tiensuunkin töihin, joista jälkimmäinen on myös luonut tapahtuman julisteen.

Tämän viikon perjantaina matkustan Tampereelle Annikin runofestivaaleilla järjestettävän yllätysesityksen harjoituksiin. Keikka on Annikilla ensimmäiseni ja ylipäätään ensimmäinen vierailuni kyseisillä festivaaleilla. Olen kuullut Annikin puutalokortteleissa järjestettävistä festivaaleista paljon houkuttelevia legendoja... lisäksi projekti, joka on nyt valmisteilla, on kiinnostava, haastava, ja todella, todella erilainen kaikkeen aiempaan tekemääni verrattuna.

Alkuvuodesta kävin Willie Männikkölahden kutsumana Jyväskylän Vakiopaineessa Human Poetry City -lavarunoillassa. Vaikka Vakiopaine on Suomen paras baari ja puitteet olivat täydelliset, vaikeutti joidenkin paikallisten esiintyjien nihkeä käytös jonkin verran viihtymistä. Takahuoneessa ei tervehditty ja sain osakseni lähinnä mulkoiluja. En tiennyt, mistä se täsmälleen johtui, käyttäydyinkö itse arrogantisti vai oliko helsinkiläisyyteni tai lavarunotaustani syy jäätävään käytökseen. Jos me HPC:ssa syyllistymme samanlaiseen kohteluun vieraspaikkakuntalaisia kohtaan, siitä tulee puhua ja siitä on oikeutta saada sapiskaa.
Valitus sikseen. Noin muuten Vakkarin tapahtuma oli jälleen kerran moitteeton, hulppea!

Kesällä starttaa tietysti eräs kaikkein sympaattisimmista runoklubisarjoista, joita tiedän. HPC järjestää kesä-heinäkuun aikana kolme erillistä runopuistoklubia, joihin kaikki ovat tervetulleita esittämään omaa runouttaan tai loikoilemaan nurmelle mahtavan viinipullon kanssa ja nauttimaan runoudesta. Myös Kiiski Open Mic -runoklubi rullaa kuukausittain läpi kevään: aikatauluista tiedotetaan blogissamme hkipoetryconnection.blogspot.com. Kansainvälisten Word-festivaalienkin suunnittelu on tällä hetkellä täydessä käynnissä, ja saimme työryhmämme kanssa valtavan määrän luettavaksemme erittäin kiinnostavia esitystarjouksia.
Helsinki Poetry Connectionin komppania esiintyy heinäkuun alussa myös toistamiseen Kajaanin Runoviikoilla plus lukuisissa muissa tapahtumissa ja projekteissa.

Kaikesta ympärilläni tapahtuvasta muistan olla kiitollinen. Tuntuu siltä, että tekeminen vain kasvattaa nälkää, runouteen en kyllästy ikinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti